Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία


Η ιστορία του "καπνούλη"
Σήμερα 22 Μαρτίου,

μας επισκέφτηκε η Πυροσβεστική για να μας μιλήσει σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΩΤΙΑΣ

1) Όταν λοιπόν δούμε κάπου να ξεπροβάλουν καπνοί, εμείς καλούμε το νούμερο της πυροσβεστικής (199) για να ειδοποιήσουμε τους πυροσβέστες ότι κάτι δεν πάει καλά. Τους λέμε τη διεύθυνση στην οποία μένουμε και προς τα πού είδαμε τη φωτιά. Αυτοί με τα στοιχεία που τους δώσαμε θα έρθουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται για να μας βοηθήσουν.

2) Εμείς πάλι όταν βρισκόμαστε σε ένα μέρος όπου υπάρχει φωτιά, ειδοποιούμε κάποιον μεγάλο ή ακόμα καλύτερα την πυροσβεστική, για να μας βοηθήσουν. Εάν δεν υπάρχει κανένας εκεί τότε προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο προσεκτικοί μπορούμε για να μην τραυματιστούμε.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΡΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

3)Αν κάποια μέρα συμβεί ένας σεισμός εμείς, πρώτα-πρώτα, πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και ήρεμοι χωρίς να πανικοβληθούμε. Αμέσως μετά μπαίνουμε κάτω από γερά έπιπλα για να μη χτυπήσουμε. Ίσως να πέσει κάτι από το ταβάνι και να μην προλάβουμε να βγούμε από το κτίριο, γι' αυτό πρέπει να καλυφτούμε από ένα τράπεζι για παράδειγμα. Καλύτερα θα ήταν να μην πλησιάζουμε κοντά σε αιχμηρά αντικείμενα, παράθυρα ή μπαλκόνια. Στη συνέχεια αφού βεβαιωθούμε πως ο σεισμός στάματησε για λίγο, βγαίνουμε από την αίθουσα όπου βρισκόμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Προτιμούμε να κατεβαίνουμε από τις σκάλες, χωρίς να τρέχουμε βέβαια, παρά από το ασανσέρ. Πιθανόν να αποκλειστούμε με αποτέλεσμα να μην προλάβουμε να εξέλθουμε από το ετοιμόρροπο κτίριο...
Γι' αυτά και για άλλα πολλά μιλήσαμε σήμερα με τους κυρίους της πυροσβεστικής.