Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Στο Βυζαντινό Μουσείο ΙωαννίνωνΣήμερα η τάξη μας μαζί με την Πέμπτη, πήγε εκδρομή
στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη
και το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων!

Πρώτη στάση Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη! Εκεί, πρώτα η Πέμπτη και μετά εμείς, δραματοποιήσαμε το παραμύθι του Βιβλιοπόντικα! Ήταν πάρα πολύ διασκεδαστικό και το χαρήκαμε με την καρδιά μας!!! Εντωμεταξύ καθώς η Πέμπτη έκανε την δραματοποίηση εμείς ήμαστε στον επάνω όροφο και χαζεύαμε βιβλία και κάποιοι από εμάς έπαιζαν σκάκι!!!

Επόμενη στάση Βυζαντινό Μουσείο! Πήγαμε εκεί με τα πόδια καθώς ήταν πολύ κοντά! Αμέσως καθίσαμε να ξεκουραστούμε αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ γιατί πήγαμε να θαυμάσουμε τα εκθέματα του Μουσείου!!! Αμέσως μετά ρίξαμε μια ματιά στο Φετιχιέ τζαμί, ακούσαμε κάποια πράγματα σχετικά με τον Αλή Πασά αφού ο οικογενειακός του τάφος βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το τζαμί και ύστερα μεταφερθήκαμε στην Πυριτιδαποθήκη όπου παρακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα γραφής και φτιάξαμε το δικό μας βιβλίο! Είχαμε χωριστεί σε τρεις ομάδες: η 1η ομάδα είχε αναλάβει τη γραφή του βιβλίου κάνοντας και πρωτογράμματα, η 2η ομάδα είχε αναλάβει τις μικρογραφίες και γενικά την εικονογράφηση του βιβλίου και η 3η ομάδα είχε αναλάβει το εξώφυλλο του βιβλίου!!!

Τέλος, βγήκαμε έξω, φάγαμε παγωτά, παρόλο που είχε λίγο κρύο, και παίξαμε ατελείωτα παιχνίδια!!!!!!! Ήταν μια αξέχαστη εκδρομή!!!!!!!

[Αγγελική Τ.]