Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

21η Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας


Υποδεχόμαστε την Άνοιξη φυτεύοντας τριανταφυλλιές.
Στολίζουμε το σχολείο μας - ομορφαίνουμε τη ζωή μας.
Αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον.

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις αρνητικές εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλλότητα και η εκτεταμένη υλοτόμηση των τροπικών δασών.

Στην Ελλάδα τα δάση βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών, των καταπατητών και της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων τους. Το 15% του δασικού πλούτου της χώρας μας καταστρέφεται κάθε χρόνο από διάφορες αιτίες. Από αυτό μόλις το 10% αναδασώνεται...

Οι μικροί κηπουροί σε δράση!!!
Σήμερα 22 Μαρτίου η Πέμπτη τάξη του σχολείου μας, έκανε ένα μικρό δώρο στη φύση. Αφιερώσαμε λίγο από τον χρόνο μας φυτεύοντας 10 τριανταφυλλιές στον κήπο του σχολείου. Το κάθε ζευγάρι έδωσε ένα χαρακτηριστικό όνομα στο λουλούδι του και υποσχεθήκαμε πως κάθε εβδομάδα θα τα ποτίζουμε και θα τα φροντίζουμε με όλη μας την αγάπη! Αν και υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφούν, εμείς βάλαμε όλο μας το μεράκι, για τη φύση και για εμάς και ελπίζουμε το καλοκαίρι να δούμε τα πρώτα ανθισμένα λουλούδια!!!
[Αγγελική Τ. - Αλεξάνδρα Β. - Μαρία Π.]